top of page

Festivals

 

De organisatie van een festival brengt andere zaken met zich mee dan een eenmalig concert of evenement. Vaak wordt er een tijdelijk team gevormd en wordt er intens samengewerkt. De festivalorganisatie heeft grote impact op de uitstraling van het festival, zij is naast de programmering één van de grote sfeerbepalers. Maar welke mensen heb je nodig om een soepele organiastie te vormen? En wie is waarvoor verantwoordelijk? Hoe cliché ook, een goede voorbereiding is het halve werk. Een globale indeling van onze ideale festivalorganogram delen wij graag met jullie.

 

Per festival zal er gekeken moeten worden welke functies al ingevuld zijn en waar nog gaten vallen. Met de juiste mensen op de juiste plaats kan er gigantisch veel werk verzet worden en kan een festival stressloos en aangenaam verlopen. Wij denken graag met u mee over eventuele invulling van het team.

DUTCH HARP FESTIVAL

De beste harpisten ter wereld komen naar de Domstad met vele muzikale vrienden om hun visie op de toekomst van de harp(muziek) te laten horen, met het allerbeste uit de pop, klassiek, jazz, EDM, folk, improvisatie en wereldmuziek. Een festival waarin we de harp vieren, in al zijn maten, kleuren, soorten en in alle genres.
Artistiek leider: Remy van Kesteren

 

Festivalproductie
25 concerten in 4 dagen, op 8 verschillende locaties.

TivoliVredenburg, Utrecht

In 2014, 2016, 2018, 2020

NEDERLANDS KLARINETFESTIVAL

Tijdens het Nederlands Klarinetfestival stonden Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis vier dagen in het teken van de klarinet. De menselijke ziel met al zijn complexen, stralende hoogtepunten en diepe rouw, samengebald in één instrument. Een instrument als vertolker van verdriet, als virtuoze hoogvlieger in de jazz en als warmtebrenger in symfonieorkest en kamerensemble.
Artistiek leider: Arno Bornkamp

Productieleiding van het gehele festival

Muziekgebouw aan 't IJ & Bimhuis, Amsterdam

In 2016 

SAX14

Een festival met de saxofoon als middelpunt ter ere van de 200ste geboortedag van Adolphe Sax. ‘s Werelds beste saxofonisten maakten er een geweldig saxofoonfeest van tijdens de concerten, workshops en masterclasses. Met een festivalmarkt, Sax Expo, Sax Cinema en in totaal meer dan 70 activiteiten in Muziekgebouw aan ‘t IJ, Bimhuis en CvA een compleet festival.
Artistiek leider: Arno Bornkamp

Productieleiding van het gehele festival

In opdracht van Adolphe Sax Revisited

In 2014

BROCCOLI FESTIVAL

Het Broccoli Festival is een vernieuwend, duurzaam, inspirerend en fris festival in Almere, dat georganiseerd wordt in de aanloop naar de Floriade. Almere wordt de eerste Growing Green City van Nederland en daar sluit dit festival helemaal bij aan. In het gebied waar in 2022 de Floriade wordt gehouden, presenteert het Broccoli festival een dag vol bewegen, ontspannen, bewustwording, gezond eten en drinken, muziek en dans: een totale beleving voor jong tot oud.

 

Productieleiding van het gehele festival

Haddock, Almere

In 2015 & 2016

WHO'S NEXT

Klassieke muziek voor een nieuwe generatie: een festival vol klassieke muziek, uitgevoerd door jongeren van 12 tot 21 jaar. Vijf dagen lang staat de Schouwburg Almere op zijn kop: in alle zalen, gangen, lokalen en kleedkamers wordt muziek gemaakt, worden workshops en masterclasses gevolgd, en concerten gegeven. Aan de hand van een thema geeft een nieuwe generatie jongeren vorm aan klassieke muziek. Het thema dit jaar is Common Ground.

 

Productie van de concerten gedurende het festival 

In opdracht van Idske Bakker (Stichting Kamermuziekfestival Almere)

In 2015, 2016, 2018, 2019, 2020

YOUNG PIANISTS FESTIVAL

Het Young Pianists Festival Amsterdam is hét festival voor de pianoliefhebber. Het festival in het Muziekgebouw en Bimhuis een fascinerende reis door de geschiedenis van de pianomuziek, van fortepiano tot keyboard. Tegelijk met het festival vindt de 6de YPF Piano Competition plaats. 
Artistiek leider: Marcel Baudet

 

Productieleiding van het gehele festival
In opdracht van de Young Pianist Foundation

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

In 2015

bottom of page